Francesc Prat, nou director artístic

© IGOR STUDIO
Francesc Prat, nou director artístic

Francesc Prat és el nou director artístic de la GIO Symphonia i tindrà la seva presentació oficial en el concert Misteris de l’instant que tindrà lloc el proper 31 d’octubre a l’Auditori de Girona, dins el marc del Festival Temporada Alta.

Francesc Prat és un director d’orquestra i compositor que s’acosta a la música amb una mentalitat oberta i que reparteix el seu temps entre el repertori simfònic, l’òpera i la creació contemporània, per la que hi sent una particular afinitat. Aquest interès l’ha situat a l’escena de la música d’avui en dia, particularment a Suïssa i Espanya, i l’ha permès dirigir projectes
en esdeveniments tant diversos com el Lucerne Festival, Basel Composition Competition, amb el que col·labora habitualment, ArtBasel, Berlinale o Festival Sónar.


En el camp operístic, va ser assistent d’Ivor Bolton al Teatro Real de Madrid, on va debutar al març de 2016 dirigint una funció de Das Liebesverbot de Wagner, i de Sebastian Weigle i Josep Pons al Gran Teatre del Liceu. Ha treballat al Theater Basel, Dutch National Opera, Neuköllner Opera Berlin, Teatre de la Zarzuela i Teatre Lliure de Barcelona. El seu repertori operístic inclou diversos noms de l’escena contemporània (Haas, Sciarrino, Moser, o
Saariaho) així com altres de l’repertori clàssic (Gluck, Mozart, Verdi, o Britten). Recentment va estrenar al Festival de Peralada i al Gran Teatre del Liceu l’òpera de Joan Magrané «Diàlegs de Tirant i Carmesina» i va dirigir la final del Concurs Tenor Viñas. La temporada 20-21 es posarà al capdavant de dos títols al Theater Basel: Die Zauberflöte en la producció de Simon McBurney y la versió escenificada del Requiem de Mozart de Romeo Castellucci.


Apart de la direcció artística a la GIO, Francesc Prat estableix una relació de col·laboració habitual amb moltes de les orquestres amb les quals treballa, havent dirigit entre d’altres la Sinfonieorchester Basel, Basel Sinfonietta, Nederlands Kamerorkest, de la RTV d’Eslovènia, Simfònica de Barcelona, Comunitat de Madrid, Simfònica de Madrid, Nacional Clàssica d’Andorra, Simfònica de les Balears, Reial Filharmonia de Galícia o l’Orquestra d’Extremadura. És principal director convidat de l’»ensemble ö!, Ensemble für neue Musik» de Basilea i director artístic de l’Orquestra de Cambra de l’Illa de Menorca. Recentment va debutar amb gran èxit al capdavant de la Essener Philharmoniker (Carmina burana amb el Collegium Vocale Ghent).


Com a compositor, el seu catàleg inclou principalment música de cambra i obres per a ensemble, que han estat premiades a Suïssa, Alemanya, Itàlia i Àustria. A l’octubre de 2012 va estrenar la seva primera òpera a Basilea i el 2020 un monòleg per a veu sola al Gran Teatre del Liceu.


Francesc Prat va iniciar la seva formació musical a l’Escolania de Montserrat. Va prosseguir els seus estudis d’oboè, piano i teoria al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Posteriorment es va graduar en oboè a la Musikhochschule Luzern, de composició a la Hochschule für Musik Basel / Musik-Akademie der Stadt Basel, i en direcció a la Zürcher Hochschule der Künste.

 

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Required fields are marked *.

"*" señala los campos obligatorios

Nombre*

FES-TE
GIO AMIC

Rebràs les últimes notícies i promocions de la GIO

 

"*" señala los campos obligatorios

Nombre*
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!