Francesc Prat, nou director artístic

© IGOR STUDIO
Francesc Prat, nou director artístic

Francesc Prat és el nou director artístic de la GIO Symphonia i tindrà la seva presentació oficial en el concert Misteris de l’instant que tindrà lloc el proper 31 d’octubre a l’Auditori de Girona, dins el marc del Festival Temporada Alta.

Francesc Prat és un director d’orquestra i compositor que s’acosta a la música amb una mentalitat oberta i que reparteix el seu temps entre el repertori simfònic, l’òpera i la creació contemporània, per la que hi sent una particular afinitat. Aquest interès l’ha situat a l’escena de la música d’avui en dia, particularment a Suïssa i Espanya, i l’ha permès dirigir projectes
en esdeveniments tant diversos com el Lucerne Festival, Basel Composition Competition, amb el que col·labora habitualment, ArtBasel, Berlinale o Festival Sónar.


En el camp operístic, va ser assistent d’Ivor Bolton al Teatro Real de Madrid, on va debutar al març de 2016 dirigint una funció de Das Liebesverbot de Wagner, i de Sebastian Weigle i Josep Pons al Gran Teatre del Liceu. Ha treballat al Theater Basel, Dutch National Opera, Neuköllner Opera Berlin, Teatre de la Zarzuela i Teatre Lliure de Barcelona. El seu repertori operístic inclou diversos noms de l’escena contemporània (Haas, Sciarrino, Moser, o
Saariaho) així com altres de l’repertori clàssic (Gluck, Mozart, Verdi, o Britten). Recentment va estrenar al Festival de Peralada i al Gran Teatre del Liceu l’òpera de Joan Magrané “Diàlegs de Tirant i Carmesina” i va dirigir la final del Concurs Tenor Viñas. La temporada 20-21 es posarà al capdavant de dos títols al Theater Basel: Die Zauberflöte en la producció de Simon McBurney y la versió escenificada del Requiem de Mozart de Romeo Castellucci.


Apart de la direcció artística a la GIO, Francesc Prat estableix una relació de col·laboració habitual amb moltes de les orquestres amb les quals treballa, havent dirigit entre d’altres la Sinfonieorchester Basel, Basel Sinfonietta, Nederlands Kamerorkest, de la RTV d’Eslovènia, Simfònica de Barcelona, Comunitat de Madrid, Simfònica de Madrid, Nacional Clàssica d’Andorra, Simfònica de les Balears, Reial Filharmonia de Galícia o l’Orquestra d’Extremadura. És principal director convidat de l’”ensemble ö!, Ensemble für neue Musik” de Basilea i director artístic de l’Orquestra de Cambra de l’Illa de Menorca. Recentment va debutar amb gran èxit al capdavant de la Essener Philharmoniker (Carmina burana amb el Collegium Vocale Ghent).


Com a compositor, el seu catàleg inclou principalment música de cambra i obres per a ensemble, que han estat premiades a Suïssa, Alemanya, Itàlia i Àustria. A l’octubre de 2012 va estrenar la seva primera òpera a Basilea i el 2020 un monòleg per a veu sola al Gran Teatre del Liceu.


Francesc Prat va iniciar la seva formació musical a l’Escolania de Montserrat. Va prosseguir els seus estudis d’oboè, piano i teoria al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Posteriorment es va graduar en oboè a la Musikhochschule Luzern, de composició a la Hochschule für Musik Basel / Musik-Akademie der Stadt Basel, i en direcció a la Zürcher Hochschule der Künste.

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Required fields are marked *.

"*" indicates required fields

Nombre*
Consentimiento*

FES-TE
GIO AMIC

Rebràs les últimes notícies i promocions de la GIO

 

Nombre(Required)
Consentimiento(Required)

institucions:

cec2_BN
dipu_BN
aj_gir_BN
auditoi_gir_BN
patronat_turisme_BN

patrocinadors:

valvi_BN
autopodium
fluidra_BN
vivaldi_BN
bambini_BN

col·laboradors:

celler_BN
dipu_BN
doubletree_BN
onix_BN

Mitjans oficials:

catmusic_BN
punt_BN
tv_giv
tv_olot_BN

partners:

musicat_BN
neorg_BN
igor
ginkgo2_BN
perruquers_BN
culturae_BN
dugudun_BN
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!

Filosofia | Trajectoria | equip | Suport

Produccions

Música | Salut | Patrimoni

Premsa | contacte

Filosofia | Trajectoria | equip | Suport

Filosofia | Trajectoria | equip | Suport

 

Música | Salut | Patrimoni

live

Premsa | contacte